Haberler
Uzmanlar uyarıyor, bazı gıdalar kesinlikle buzdolabında saklanmamalı
Yanlış saklama gıdaların aromasını bozuyor ya da hızlıca bayatlamasına yol açıyor. İşte dikkat edilmesi gerekenler.

Pek çok kişi alışkanlıkla neredeyse tüm besinleri buzdolabına koyuyor. Ancak, uzmanlar bu yöntemin bazı gıdalara zarar verdiğini belirtiyor. Gıdaların aroması azalabilir veya dokusu istenmeyen şekilde değişebilir.
Örneğin domates, ekmek, patates gibi ürünler soğuk ortamda tatlarını ve besleyici özelliklerini kaybedebiliyor. Ayrıca bu hatalı depolama bazı yiyeceklerin normalden çok daha çabuk bozulmasına da neden olabiliyor.
Uzmanlar özellikle market alışverişinden sonra ürünlerin saklanacağı ortamların gıda türüne göre belirlenmesini tavsiye ediyor. Doğru muhafaza sağlıklı ve taze beslenmenin anahtarı olarak görülüyor.








