AvrupaBelçikaHaberler

Belçika’nın Ulusal Beslenme araştırması endişeleri arttırdı

Belçikalıların beslenme alışkanlıkları tavsiyelerin oldukça gerisinde, alkol tüketimi ise fazla.

Belçika’da Sciensano’nun yürüttüğü ulusal Gıda Tüketim Araştırması’na göre, yetişkinlerin yalnızca yüzde yedisi önerilen miktarda sebze tüketiyor. Araştırma, posizif etkileri bilinen sebze, meyve, su, kuruyemiş ve balık gibi ürünlerin tüketiminde eksikliklere işaret ediyor. Buna karşılık, işlenmiş et ve şekerli içecek gibi sınırlı miktarda alınması gereken besinlerin tüketimi önerilenin oldukça üzerinde.

Nüfusun büyük çoğunluğu alkol tüketimine devam ediyor; dokuz kişiden sekizi içki içmekte, ancak 2014-15 dönemine göre günlük ortalama miktar azalmış durumda. Tüketim miktarı kişi başına 193 mililitreden 144 mililitreye inerken, alkol kullanan kişi oranı da hafifçe azaldı. Yine de alkol ve işlenmiş et sınırın oldukça üstünde kalıyor.

Kadınlar, daha yüksek eğitimliler ve Flanders bölgesindeki insanlar beslenme tavsiyelerine daha yakın. Wallonia’da yaşayanlar ise daha fazla su içiyor. Bilim insanları sağlıklı ürünlerin uygun fiyatlı olması, daha iyi etiketleme ve okul programlarının yaygınlaştırılması gerektiğini savunuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu